Sagaen om avdeling Oslofjorden

Sagaen om SagaKlubben avdeling Oslofjorden fra starten til dagens dato.

oslofjorden1

Det begynte med at tre Sagabåteiere rundt Oslofjorden fikk en telefon fra Sagas forhandler på Holmen, Asker, før Sjøen for Alle våren 2011. Han heter Knut Sjøberg, Sjøberg Båt AS, på Holmen i Asker. Vi hadde kjøpt vår M/Y Busta, 315, av han i 2010. SagaKlubben ville at det skulle startes en avdeling på Østlandet. Det var tre båteiere som ble invitert til Sjøen for Alle på Lillestrøm i mars 2011. Der møttes følgende båter: Torellyto, 29 HT, med Torstein og Elly Solberg, Asker, Krisandra, 310 HT, (ikke levert før i mai 2011) med Kirsti Nordal Sveberg og Svein Sveberg, Horten, og M/Y Busta med Marianne Aurholm Petersen og Nils Peter Petersen samt presidenten i SagaKlubben, Roald Stigum Olsen.
Mulighetene for å starte en avdeling på Østlandet ble diskutert. Det fant vi ut at vi kunne starte og i løpet av april og mai hadde vi flere møter. Lørdag 28. mai møtte det fire båter i Lagahølet, Røyken. Dette er Røyken Båtforenings hjemmehavn. De fire båtene var Torellyto, Krisandra, M/Y Busta og Trudelutt, 27 AC, med Trude og Lars Helgesen, Son

Stiftelsesmøtet ble avholdt i klubbhuset i Lagahølet og SagaKlubben avdeling Oslofjorden ble startet. Torstein Solberg ble valgt til Oslofjordens første leder. Han var leder fram til årsmøtet 2014. Vi må grille middagen på Skogsborg som ligger rett ved Lagahølet. Nå var det blitt grått og blåsat, men middag ble det med salaten blåsende fra den ene tallerkenen til den andre. Styremøtene har rullert hos de enkelte styremedlemmene. Så var det spørsmål om hvordan vi skulle samle medlemmer rundt Oslofjorden. Det ble til at vi skulle ha ett båttreff i Horten 16. – 18. september 2011. Her møtte det ti båter. Sol og pent på fredag. Litt grått og regn på lørdagskvelden med telt på land og god stemning. Medlemsmøte på søndag og så hjemreise. Trudelutt hadde mistet propellen i det han la til bryggen. Den fant Redningsselskapet under båten.

oslofjorden3

I januar 2012 ble det årsmøte på Havna hotell, Tjøme. Her møtte det 9 båter og 16 mennesker. Noen overnattet og noen dro hjem da de bodde i nærheten. Våren 2012 ble Sjøberg sagt opp som forhandler. Oslofjorden fikk det han hadde igjen av reklameartikler i form av capser, skjorter og diverse annet reklamemateriell. I tillegg fikk vi kr.5.000,- som vi har brukt til å sponse havneavgifter med. Sommerens treff i 2012 ble siste helgen i august da september ble for mørk. Dette treffet var i Holmsbu med 14 båter til stede. Saga Boats v/Sølve kom med den nye 320 og ble til søndag. Her ble en tur til Holmsbu kirke. Mye historie om kirken og alle kunstnerne som hadde utsmykket kirken, av en hyggelig dame på over 80 år. Medlemsmøtet på søndag ble det gjort klart at man ønsket to treff i året.

Årsmøtet i januar 2013 ble holdt på Jeløy Radio Hotel, Telenors kurs- og konferansesenter, med 10 båter og 19 mennesker til stede. Årets vårtreff i 2013 var i mai på Hankø. Her ble vi 14 båter etter hvert. Ett nytt medlem ble vervet på stedet. En helt utrolig helg med sol fra skyfri himmel. Høsttreffet var på Oscarsborg med 23 båter til stede. I tillegg var to medlemmer innom på visitt; Wendela og Bølgen & Vi. Guidet tur med en meget sprek over 80 år gammel guide som kunne alt om Borgen.

I 2014 startet vi med årsmøte på Jeløy Radio Hotel i slutten av januar. 25 medlemmer og 13 båter til stede. Richard Tveter ble valgt til leder for Oslofjorden. Lørdag kveld var det ett utrivelig snøvær men vi koste oss inne. Vårens treff var i Son med 26 båter til stede. Også her var vi heldige med været. Høsttreffet var nok en gang i Horten med 23 av 25 påmeldte båter. I løpet av året fikk vi laget en vervebrosjyre som de fleste har fått, sett og levert til mulige nye medlemmer.

oslofjorden2

2015 startet med årsmøte på Åsgårdstrand hotell. Her ble Knut Arne Svendsen valgt til leder. 17 båter og 33 medlemmer til stede. Mange overnattet og det ble en hyggelig kveld med Sagavenner. Årets første treff i mai var på Oscarsborg med 23 båter til stede. En guidet tur til toppen av Håøya og historien om 9. april 1940 for de sprekeste av treffdeltakerne. Hyggelig middag på Havnekroa og fest i Kullageret etter på.
Høsttreffet i august skulle vi vært på Verdens Ende, men på grunn av mye vind endte vi på Havna, Tjøme. Her var vi også heldige med været. Sol, varme, vafler og makrellsmaking til de fleste. Middagen var på den nye restauranten på Verdens Ende(Færder Nasjonalpark) med taxitur til og fra.

2016 ble det igjen Åsgårdstrand hotell. Her var det 25 båter og 49 personer til stede. Årets vårtreff var i Fredrikstad. 18 båter kom allerede på torsdag. Totalt var vi 31 båter til stede under dette treffet. Fredag ble det tur til Isegran med Gunnar Johansen, Anna 315, som klubbens egen guide. Lørdag var det mange som reiste til Gamlebyen på egenhånd. Der var det var ett stort arrangement med ”Kongen kommer”. Hyggelig middag på
Fredrikstadstadion og kveldskos i teltet ved brygga på lørdags kvelden. Tusen takk til Gunnar.

oslofjorden4

Årets jubileumstreff er i Horten for tredje gang. Her er det påmeldt 32 båter til treffet på Sykehusbrygga. Mye kos på Roklubben og jubileumsmiddagen på Det Sjømilitære Samfund. Og som på alle treffene våre så er det bare hyggelige og omgjengelige mennesker her hver eneste gang.
Da vi startet avdeling Oslofjorden i 2011 var det litt over 30 medlemmer som holdt til rundt Oslofjorden.

I august 2016 er det nå 93 medlemmer. Med trettito båter på dette treffet er over en tredjedel av medlemmene med her i kveld for å markere 5 års jubileumet.

Tusen takk til dere alle sammen.
Spikkestad, 24.8.2016

Nils Peter Petersen

 

Publisert i Info, Sagatreff