Reisebrev Julemat treff – Strusshamn

REISEBREV SAGAKLUBBEN HORDALAND – JULEMAT TREFF 10.-12.11 2017 

Vi ankom Strusshamn tidlig på fredagen etter å ha ridd av en sørvestlig storm i Bekkjarvik dagen før. Noenogfemti nautiske mil krever litt planlegging sånn midt i november.
Vel fremme ble vi hjertelig mottatt og plassert av medlemmer som allerede  var på plass, og drøsen var igang. I løpet av fredagen seg det jevnt på, til siste båt var på plass rett før kl 19, og 17 båter var ankommet det etterhvert legendariske julemattreffet i Strusshamn. Det er tangering av rekord på deltakelse, og meget respektabelt såpass sent på året.
Fredagskvelden møttes vi på den lokale Chinarestauranten for et godt måltid mat, og sosial omgang. Den gode samtalen fortsatte inne på kystlagets staselige sjøhus etterpå, hvoretter den enkelte etterhvert trakk seg tilbake i sine respektive båter for å samle krefter til lørdagen.
Anne stod som vanlig for lammerullarrangementet, og det var et imponerende håndlag på deltakerne. Senere møttes vi til quiz dyktig ledet av Siri, og stemningen var høy, mens gode, og noen ikke fullt så gode svaralternativer ble foreslått.Vinnere og vi som ikke vant ble utropt, og ble behørig hyllet.
Så nærmet det seg mat, og luften i Strusshamn ble fylt av de lifligste dufter av pinnekjøtt og ribbe. All mat ble laget i de respektive båter, og alle brakte med seg mat (og drikke) for felles bespisning på avtalt klokkeslett i sjøhuset som var dekket til fest. Og fest ble det til gangs, mat ble fortært til annerkjennende nikking rundt bordene, og etter tale fra vår eminente president Frode, ble basaren avholdt med utsolgte loddbøker og mye «lått og løye». Festen varte som vanlig inn i de små timer, til alle var trygt tilbake i båtene sånn utpå natten en gang. Søndagen opprant med et nydelig vær, og mange benyttet muligheten for en tur rundt i området, før en etter en ble vinket hjem etter et fantastisk julemattreff  i beste Sagaånd.
Vi gleder oss til neste!
God jul, og godt nytt båtår,
Fra Kari og Cato i Karito.
Publisert i Sagatreff