Reisebrev Sagatreff Oslofjorden 25.-27.5 2018

Sagatreff i Son Gjestehavn 25. Mai til 27. Mai 2018

Sagaklubben avdeling Oslofjorden arrangerte siste helgen i Mai sitt vårtreff i Son Gjestehavn.

Oslofjordens to årlige treff blir bare mer og mer populært for hvert år, og denne gangen var det 35 påmeldte båter. Det skulle vise seg at 2 av båtene måtte melde forfall av tekniske årsaker, men mannskapene kom allikevel og deltok på treffet.

Allerede Onsdagen kom de første deltagerne til Son noe som slett ikke er uvanlig på disse treffene.

Torsdagen kom flere og det siste innrykket kom utover Fredagen, med iherdig anvisning og stabling av båter for å få plass til alle.

På kvelden var de fleste på plass og det ble mye sosial mingling på brygga og mange hyggelige gjensyn. De fleste samlet seg på land for grilling på kvelden, der Son Havn har grillplass med mange benker og gratis grillkull. Lørdagen var det besøk fra Son Skipshandel på brygga med et kurs i hvordan sjekke de oppblåsbare vestene om bord. Det var mange som fikk en aha opplevelse da, og som måtte opp i båt butikken for å skifte deler.

På ettermiddagen ble det som alltid arrangert quiz med tilhørende godt drikke, og engasjementet er som vanlig stort.

Klokken 19 var det felles middag på Son Kro der alle på forhånd hadde valgt ønsket rett. En middag alle var fornøyde med, før man trakk ned til grill plassen igjen for lotteri og sosial samling.

Søndag er det også som alltid et lite medlemsmøte på brygga klokka 10, før alle begynner å forlate stedet.

Med et tropevær og stekende sol disse dagene gjorde det også sitt til at dette ble et veldig vellykket treff. Så er det sikkert mange av oss som sees på fjorden i løpet av sommeren før neste Sagatreff i Oslofjorden som er i Horten siste helgen i August.

God Sagasommer alle sammen!

Se BILLEDGALLERI fra TREFFET her!

Ms Fortuna

Knut Lorentzen

Publisert i Reisebrev