Reportasje avd. Hordalands Pinsetreff 2019

Årets Pinsetreff gikk igjen til Vågseidestranda feriesenter, en plass vi har brukt flere ganger før. Her vet vi at vi blir godt ivaretatt av vertskapet, og folket trives.

Vi ankom alle sammen i løpet av fredag 7.juni, og vi samlet oss etterhvert på land med fyr i både griller og ovner. Vi var 10 medlemsbåter, samt en «wannabe» Saga, som var tilstede. Han har Sagafendre, og mener at da kan han snike seg inn i det gode selskap. At han er en grei kar, og også sønn av en av medlemmene, har gitt ham innpass blant Sagafolket. Denne gangen kunne vi også ønske velkommen mannskapet i Mawida, som fikk sin første Saga i fjor. Alltid like stas når nye medlemmer dukker opp på treffene.

Litt regn var meldt, og den meldingen slo til dessverre. Vi satt tørt under tak på land, så ingen lot seg merke spesielt med dette våte greiene fra oven.
Kvelden gikk til natt, og de siste gikk til sengs i 3 tiden.

Lørdag opprant med litt varierende vær, men klokken 12 var alle samlet for litt aktivitet på land. Her stilte Mona med noe de kalte for talentkonkurranse. Her ble vi delt inn i lag, og hadde det riktig så artig. Ikke alle spørsmålene i forkant var oppfattet helt i tråd med hva Mona hadde tenkt seg, så latteren satt løst. Fantasien i gjengen er i alle fall god. Eksempler på spørsmål vi fikk var: Hvem er størst i kjeften, hvem har lengst, hvem er mest utholdende, hvem får den først stiv, osv….. Kan ikke skjønne at det ble misforståelser her…..

På kvelden sto grillene igjen tent, og vi samlet oss i utestuen for felles bespisning av medbragt grillmat. Vi tente i ovnene på plassen, og holdt varmen til langt ut på mørkenatten denne dagen også. Dette Sagafolket er utpreget sosiale, det skal de ha.

Søndag opprant med litt mer regn enn de andre dagene, men denne dagen hadde vi booket plass i teltet. Her hadde vi også Quiz klokken 12. Denne var som vanlig laget av Siri og Ola i Sirola. Båten ble solgt like før treffet, men likefullt fikk vi en artig og utfordrene quiz fra dem.

Regnet var såpass heftig denne dagen, at fram til middag klokken 18, så holdt folket seg i båtene. Men like før 18, kom maten fra Westland Hotell, og vi kunne sette oss til bords. Menyen var tapas, og hvilke tapas vi fikk. Dette var absolutt tapas i øverste divisjon. Veldig kjekt å kunne servere slike måltid til medlemmene. tommel opp for Westland Hotell.

Etter maten, kom utloddingen i gang. Alle hadde med en gevinst, og sammen med gevinster fra Sagaboats og innkjøpte gevinster i avdelingen, var premiebordet velfylt. Etter mat og lodder, gikk drøsen rundt bordet også denne kvelden til langt ut over vanlig leggetid. Et godt tegn på at folket trives.

Mandag var hjemreisedag, men først var vi oppe i teltet og spiste litt rester fra kvelden før. Litt etter litt seg båtene ut fra havnen, og vi kunne konstatere at nok et trivelig treff var vel i havn.

Helgen kan oppsummeres som vellykket. Denne gang var det 6 ungdommer i alderen 14 – 19 med på treffet, og disse var med hele veien. Slike ungdommer vil Norge ha.
Det skulle vært en båt til, men denne fikk problemer med akslingen og måtte kansellere. Dette var et juniormedlem, så det var jo ekstra synd.

Vertskapet Trond og Astri Fjellanger, var som vanlig veldig imøtekommende og serviceinnstilt. Telt ble satt opp, ved til ovnene kom på plass, og ferske rundstykker stod klar i kiosken hver morgen. Vi trives godt i deres selskap, så tusen takk til dem for en koselig helg.
Tusen takk til alle medlemmene som er med og bidrar til koselige treff. Uten dere hadd det ikke blitt noe treff.

 

Med vennlig hilsen
Arrangementskomiteen i Hordaland
Anne, Kenneth og Frode

Publisert i Reisebrev, Sagatreff