Oslofjorden

SagaKlubben avdeling Oslofjorden 2019:

SagaKlubben avdeling Oslofjorden ble stiftet 28. mai 2011. Det var fire båter til stede. Disse båtene var: Torellyto (29 HT, med Torstein og Elly Solberg), Krisandra (310 HT, med Kirsti og Svein Sveberg), Trudelutt (27 AC, med Trude og Lars Helgesen) og M/Y Busta (315, Marianne og Nils Peter Petersen). Det var med andre ord 8 personer som var med på starten av SagaKlubben avdeling Oslofjorden. Det vil si at SagaKlubben avdeling Oslofjorden i år fyller 8 år.

Oslofjorden ble startet en forblåst lørdag i Lagahølet, Røyken Båtforenings havn mellom Sætre og Åros i Røyken kommune. Stiftelsesmøtet foregikk i klubbhuset mens middagen etterpå ble gjort på Skogsborg, rett ved Lagahølet. Da blåste det surt. Men vi grillet mat og salaten fløy fra den ene tallerkenen til den andre. Siden har vi gjennomført åtte meget vellykkede sesonger med flere treff rundt Oslofjorden. Da Oslofjorden ble startet var det under 40 medlemmer i området. Nå ved starten av den niende sesongen er det i skrivende stund ca. 125 medlemmer i SagaKlubben avdeling Oslofjorden. Det vil si fra alle fylkene rundt Oslofjorden: Østfold, Akershus, Hedmark, Oppland, Oslo, Buskerud, Vestfold og Telemark. Treffene våre har vært på følgende steder: 4 ganger i Horten, 2 ganger på Hankø, Oscarsborg og i Son, 1 gang i Fredrikstad, Holmsbu, Sætre og på Havna på Tjøme.

Vintertreff fra 18. til 20. januar 2019 i Åsgårdstrand.

I forbindelse med årsmøte 2019 var det vintertreff den 18. til 20. januar, uten båt, på Grand Hotel i Åsgårdstrand. Her var det 23 medlemsbåter representert på treffet og 24 medlemsbåter på årsmøtet. Etter årsmøtet ble det blant annet holdt foredrag om en båttur på Göta Kanal til Østersjøen som en av våre medlemsbåter gjennomførte i 2018. Etter ønske fra deltagerne på vintertreffet er Grand Hotell Åsgårdstrand reservert for vintertreff 17. til 19. januar 2020.

Vårtreff fra 24. til 26. mai 2019 i Fredrikstad.

Vi har fått reservert hele gjestehavnen til dette treffet. Ved treffet i Fredrikstad i 2016 ble det, til da, satt ny deltagerrekord med 31 båter tilstede. Det vil bli satt opp et telt for sosialt samvær ved gjestehavnen. Lørdag kveld blir det middag, for de som ønsker det, i restauranten på Fredrikstad stadion, Restauranten ligger nær ved gjestehavna. Som vanlig på treff, vil det bli medlemsmøte på søndag formiddag.   

Høsttreff fra 24. – 25. august 2019 i Sætre.

Vi har fått reservert deler av gjestehavnen til dette treffet. På lørdag vil det, blant annet, bli gitt gode råd og tips angående brannvern om bord av en våre medlemmer som er brannmann.     Lørdag kveld blir det, for de som ønsker det, reservert for middag i en av de nye restaurantene i Sætre.  Som vanlig på treff, vil det bli medlemsmøte på søndag formiddag.   

Facebook:

Meld dere inn på SagaKlubben på Facebook. Det er en lukket gruppe for Saga-eiere. Her kommer det mange gode råd om alt mulig vedrørende Saga’ene våre. Er det noe dere lurer på vedrørende ett eller annet om din båt. Legg det ut på facebooksiden og du vil i løpet av kort tid få svar/råd fra en eller flere. Her kan dere også spørre om gode havnetips/uthavner i områder dere ikke er kjent. Eller spørre om det er noen andre Saga’er som skal hit eller dit og søker selskap for en kveld eller flere.

Grasrotandelen:
Husk Grasrotandelen neste gang du er hos tippekommisjonæren din. SagaKlubben avdeling Oslofjorden har organisasjonsnummer 997 499 999, som du gir til tippekommisjonæren din. Så drypper det litt på klokkeren og alle monner drar, sa musa og … . Dette er penger som medlemmene nyter godt av på treffene som redusert havneleie og andre ting som styret finner på.

På Herføl på Hvaler har vi avtale med Herføl Marina. Her får medlemmene en rabatt på 50 øre/liter på drivstoff på gjeldende pumpepris når dere er innom. Her må det vises frem medlemskortet om det skal bli rabatt. Det er dere som må ta initiativet for å få rabatten.

Med vennlig Sagahilsen fra

SagaKlubben avdeling Oslofjorden
Finn Nygaard
Sekretær

SAGAKLUBBEN OSLOFJORDEN – STYRESAMMENSETNING

Leder

Kirsti Nordal Sveberg, mailadresse: kirsti.sveberg@outlook.com

Båtnavn: Krisandra

Båt type: Saga 310

Hjemmehavn: Horten

mobil:

994 02 233

Nestleder

Per-Terje Fredriksen, Mailadresse: ptfredriksen@gmail.com

Båtnavn: Lykke

Båt type: Saga 315

Hjemmehavn: Sætre

Mobil: 46973070

Styremedlem

Dag Mathiesen, mailadresse: dm@pcss.no

Båtnavn: Wendela

Båt type: Saga 365

Hjemmehavn: Vendelsund, Nesøya

Mobil: 992 16 700

Kasserer

Ingjerd Dalsrud, mailadresse:  indals@online.no

Båt navn: Toya

Båt type: Saga 325

Hjemmehavn: Holmestrand

Mobil:    90624849

Styremedlem

Sidsel Johansen, mailadresse:s.johans@online.no

Båtnavn: Anna

Båt type: Saga 315

Hjemmehavn: Vikerkilen, Gressvik

Mobil: 900 97 486

Sekretær:

Finn Nygaard, mailadresse: finn.nygaard1202@gmail.com

Navn: RBV009

Båttype: Saga 27AC 2004 model,

Hjemmehavn: Ulabrand Båtforening, Sandefjord

Mobil nr: 91575991