Oslofjorden

Oslofjorden 2017:

SagaKlubben avdeling Oslofjorden.

SagaKlubben avdeling Oslofjorden ble stiftet 28. mai 2011. Det var fire båter til stede. Disse båtene var: Torellyto(29 HT, med Torstein og Elly), Krisandra(310 HT, med Kirsti og Svein), Trudelutt(27 AC, med Trude ogLars) og M/Y Busta(315, Marianne og Nils Peter). Vi var med andre ord 8 personer som var med på starten avSagaKlubben Oslofjorden. Det vil si at SagaKlubben avdeling Oslofjorden i år fyller 6 år. SagaKlubben avdeling Oslofjorden går med andre ord inn i sin syvende sesong som båtklubb for Sagaeiere rundt Oslofjorden.

Oslofjorden ble startet en forblåst lørdag i Lagahølet, Røyken Båtforenings havn mellom Sætre og Åros i Røyken kommune. Stiftelsesmøtet foregikk i klubbhuset mens middagen etterpå ble gjort på Skogsborg, rett ved Lagahølet. Da blåste det surt. Men vi grillet mat og salaten fløy fra den ene tallerkenen til den andre. Siden har vi gjennomført seks meget vellykkede sesonger med flere treff rundt Oslofjorden. Da Oslofjorden ble startet var det under 40 medlemmer i området. Nå ved starten av den syvende sesongen er det i skrivende stund 105 medlemmer i Oslofjorden. Det vil si fra alle fylkene rundt Oslofjorden: Østfold, Akershus, Hedmark, Oppland, Oslo, Buskerud, Vestfold og Telemark. Treffene våre har vært på følgende steder: Holmsbu, Horten(3 ganger), Hankø, Son, Oscarsborg(2 ganger) og Havna på Tjøme.

I pinsen, 2. juni til 5. juni, denne våren vil det bli startet en egen avdeling av SagaKlubben for Sørlandet, for fylkene: Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder. Dette finner sted på Valle Marina, 3960 Stathelle. Dette er like nord for Kragerø, Langøy, Gumøy og Kreppa. Vi håper flere fra Oslofjorden tar en tur ned dit og hjelper til med oppstarten. Fin reklame for Sagabåtene våre og klubben. Vi ønsker avdeling Sørlandet lykke til.

Vårtreff fra 26. mai og til 28. mai 2017 på Sætre i Hurum kommune.

Vi har fått reservert en del av gjestehavnen til dette treffet. Programmet for dette treffet er ikke fastsatt ennå. Sætre gjestehavn ligger på vestsiden av Oslofjorden. Drøye to nautiske mil i nordvest fra Oscarsborg hvor klubben har vært før. Lørdag blir det ”kurs” om bruk av VHF i båt og joller. Dette treffet er i forbindelse med Kristi Himmelfartsdagen som er på torsdagen før treffet. Her gjelder det å melde sin interesse så snart påmeldingen sendes ut rundt 1. mai. Det blir garantert trangt i Sætre denne langhelgen og det vil være lurt å komme onsdag eller torsdag da vi kanskje ikke klarer å holde av plasser til de som har meldt seg på treffet og kommer sent. Husk å ta med stoler og bord til Sagakosen på brygga mellom alle måltider og andre gjøremål. Fast innslag er middag lørdagskvelden, på Losen, ved Marinaen på Sætre, med loddsalg og fine premier. Hver båt tar med seg en gevinst til en verdi av ca. kr.100,-. Overskuddet går til driften av SagaKlubben avdeling Oslofjorden. Påmeldingsfristen er 10. mai 2017. Påmeldingsskjema og program kommer vi tilbake til når tiden nærmer seg.

Årets andre treff i Oslofjorden blir på Hankø:

HØSTTREFF fra 25. – 27. august 2017 på Seilerkroa, Hankø Fjordhotell og Spa, Hankø.

Her har vi fått reservert en del av gjestehavnen til klubben. Gjestehavnen ligger på nordsiden av Husebukta, under Bloksberg(Kong Olavs V’s landsted i hans tid og seilerkongens sommerresidens når han seilte regattaer rundt Hankø). Programmet for dette treffet er ikke klarlagt ennå. Husk å ta med gevinst ca. kr.100 pr. båt. Overskuddet går til driften av avdeling Oslofjorden. Det er påmeldingsfrist er 9. august 2017. Påmeldingsskjema og program kommer vi tilbake til når tiden nærmer seg. Husk å ta med stoler og bord til Sagakosen på brygga mellom alle måltider og andre gjøremål.

Medlemslisten:

Ta med dere medlemslisten fra hjemmesiden til SagaKlubben i båten. Så kan dere kontakte andre medlemmer når dere kommer til ukjente steder eller trenger tips om overnattingssteder eller andre ting dit dere skal.

Facebook: Meld dere inn på SagaKlubben på Facebook. Det er en lukket gruppe for Saga-eiere. Her kommer det mange gode råd om alt mulig vedrørende Saga’ene våre. Er det noe dere lurer på vedrørende ett eller annet om din båt. Legg det ut på facebooksiden og du vil i løpet av kort tid få svar/råd fra en eller flere. Her kan dere også spørre om gode havnetips/uthavner i områder dere ikke er kjent. Eller spørre om det er noen andre Saga’er som skal hit eller dit og søker selskap for en kveld eller flere.

Grasrotandelen:
Husk Grasrotandelen neste gang du er hos tippekommisjonæren din. SagaKlubben Oslofjorden har organisasjonsnummer 997 499 999, som du gir til tippekommisjonæren din. Så drypper det litt på klokkeren og Alle monner drar, sa musa og … . Dette er penger som medlemmene nyter godt av på treffene som redusert havneleie og andre ting som styret finner på.

Hjemmehavn:
Gi beskjed om din hjemmehavn til Nils Peter, n.p.petersen@altiboxmail.no, dersom du tilhører Oslofjorden. Vi håper at flere kan gi beskjed slik at medlemslisten kan bli så komplett som mulig før sommeren 2017.

vrengen
SagaKlubben Oslofjorden har inngått avtale med Vrengen Maritime, Tjøme. Her får SagaKlubben Oslofjorden sine medlemmer rabatt på drivstoff(50 øre/liter) og 10 % på utstyr/Volvo deler ved å fremvise medlemskort fra Oslofjorden. Medlemskortet får dere tilsendt når dere har betalt kontingenten for 2017.

herføl
På andre siden av fjorden har vi også avtale med Herføl Marina, Herføl, Hvaler. Her får medlemmene en rabatt på 50 øre/liter på drivstoff på gjeldende pumpepris når dere er innom. Her må dere også vise frem medlemskortet for 2017 om det skal bli rabatt. Det er dere som må ta initiativet for å få rabatten.

Med vennlig Sagahilsen fra

SagaKlubben Oslofjorden
Nils Peter Petersen, M/Y Busta
Sekretær

Her er gjengen som arrangerer treff i Oslofjorden:

knut arne svendsen

Leder

Navn: Knut Arne Svendsen
Mailadresse: knut.arne@sagaklubben.no
Telefon: 997 14 603

Båttype: Saga 29 HT
Båtnavn: Tir Na’ Noir

nils p petersen

Sekretær

Navn: Nils Peter Petersen
Mailadresse: n.p.petersen@altiboxmail.no
Telefon: 952 06 425
Båttype: Saga 315
Båtnavn: M/Y Busta

Ellen Kristine Hellberg

Kasserer

Navn: Ellen Kristine Hellberg
Mailadresse: ekrihell@online.no
Telefon: 900 21 778

Båttype: Saga 365
Båtnavn: Sjøbris

dag mathisen

Styremedlem

Navn: Dag Mathisen
Mailadresse: dm@pcss.no
Telefon: 992 16 700

Båttype: Saga 365
Båtnavn: Wendela

Sidsel Johansen

Styremedlem

Navn: Sidsel Johansen
Mailadresse: s.johans@online.no
Telefon: 900 97 486

Båttype: Saga 315
Båtnavn: Anna