Hordalands 10. julemattreff

Hordalands 10. julemattreff

I helgen 6.-8.desember gikk avdeling Hordaland sitt 10. julemattreff av stabelen.

Allerede torsdag var Amfea, La Vida og Athina på plass. Noen mente den ekstra dagen kunne brukes til å vaske båten før treffet.

I løpet av fredagen kom de andre deltagerne på plass i løpet av dagen, og vi talte nå 7 båter. For uten de tre som kom tordsdagen var nå Lill Sofie, Anne C, Zenith og Callisto på plass.Fredag klokken 20:00 samlet vi oss i Askøy Kystlag sine lokaler for medbragt mat. Alle hadde med en kald eller varm rett vi satt på felles buffe’. Her var menyen variert og velsmakende. I god fredagsånd gikk folket til ro i rimelig tid, og lyset var slukket rundt midnatt.

God stemning på rullekurs

Lørdag er den dagen det egentlig skjer ting på julemattreffet, og først ut var Anne sitt tradisjonelle “rullekurs” Her produserer vi lammerull som vi syr sammen til nydelig julepålegg. Dette har vist seg å være en populær aktivitet, og det ble produsert mange gode ruller denne tidlige ettermiddagen. Det er kjekt at ungdommen er sterkt representert på denn aktiviteten.

Konsentrerte deltagere på Quiz

Etter at lammerullene var ferdige, og vi hadde nytt Annes gode gulerotkake og kaffe, braket det løs med Quiz. Denne var laget (som alltid) av Siri og Olav i Sirola. Båten er solgt, men de bidrar likevel med en variert og artig quiz til treffene. Vi delte oss inn i 4 blandete lag, og det laget som gikk av med seieren med 45 av 77 mulige rette, fikk premien som så vanlig var heder og ære. Noen diskusjoner ang. poengfordeling var det, men her var fasiten fra Sirola enerådende. Den gav klare føringer om hvordan poengene skulle fordeles.

“ekte” Koreansk juletre

Klokken 18:30 samlet vi oss igjen på holmen, der bordene stod dekket med både lys og julepynt. Mona fra Lill Sofie og Annbjørg fra Amfea var ansvarlig for pynt og duker. Selve juletreet var i år direkte importert fra Korea. (Zenith stilte med dette)
Etterhvert spredde seg en liflig duft av pinnekjøtt i lokalet, og maten ble fortært i godt selskap med gode mer eller mindre sanne historier fra virkeligheten…. Ungdommene hadde fått sitt eget bord, slik at de slapp de tørre vitsene til foreldre og besteforeldre. Stemning rundt dette bordet var vel så god som hos de “gamle” og det er kjekt å se at de kommer så godt overens stor alderspredning til tross.

Etter at middagen var vel plassert i magen, var det tid for kaffe og litt snacks. Etterfulgt av loddsalg og utloddning av mange flotte premier. Man må bare berømme deltagerne for kreativitet og giverglede til dette lotteriet. Klubben og SagaBoats stiller med noen premier, men uten dem medlemmene kommer med hadde det blitt lite å velge i.
Etter lotteriet gikk praten langt ut i de små timer, og nok et vellykket treff var på hell. Vi var litt færre båter i år enn vanlig, men vi er likevel fornøyd med oppmøte. Været kunne nok ha vært bedre, men det har vi ikke helt kontroll på ennå.

Søndagen gikk med til rydding og avreise. Denne dagen hadde værgudene virkelig slått på stortrommen, og det blåste stiv kuling fra sørvest. For oss som skulle litt sør i fylket, ble det en humpete tur. Men som Callisto kunne melde, så holdt vinduene tett etter pakningsbytte tidligere i år. Undertegnede valgte å vente til seint på kvelden før avreise, da det var varslet et lite værvindu mellom midnatt og 02:00.

Oppsummert er det bare å bøye seg i hatten, og takke for nok et fantastisk julemattreff sammen med gode venner.

Takk for det gamle, og riktig god jul fra oss i Amfea