Vårtreff på Fjelberg – En kjekk helg

Langhelgen 9 – 12.mai inviterte avdeling Hordaland til treff på Fjelberg

Hele 14 medlemsbåter dukket opp på treffet, deriblant 2 nye treffdeltagere. For oss «gamle» treffere er det kjekt at nye kommer til, og utvider den kjekke gjengen med Sagafolk.

Treffet startet på torsdag som            ankomstdag, men allerede på  onsdag var det mange båter på plass, og vi valgte å samles i teltet for grilling og sosialt samvær.


Fredagen var første treffdag med program. Dagen gikk med til felles turer på øyen, og koselig mingling på bryggene.

Klokken 18:00 var det god fyr i grillene, og folket begynte å benke seg i teltet på kaien. Etter en bedre middag stod snacksen på bordet, og det  var uformell Quiz med lett blanding av spørsmål. Deltagerne fortjener skryt for å ha holdt mobiltelefonen vekke under Quizen. (i alle fall ute av syne)

Lørdag opprant med et fantastisk vær, og noen av oss skippet tur i de bratte bakkene på Borgundøy til fordel for  slaraffenliv på kaien i strålende vårsol. Til og med kortebuksen kunne finnes fram.


Klokken 18:00 samlet vi oss i Sjøstova, et koselig lokale i et gammelt sjøhus. Menyen var reker og en frisk salat. Etter maten var det klart for kaffe og snop, samt det store lotteriet.
Godt loddsalg ble det også. Mange fine premier var på bordet, både fra deltagerne, Sagaboats og Sagaklubben. Praten gikk til langt ut i de små timer, og vi riktig koste oss.

Søndag opprant med om mulig ennå finere vær enn lørdagen, og folket begynte så smått på hjemvei.

Vi tre som arrangerer treffene i Hordland, må til slutt få komme med en dose ros:

Først til Stig Arild Fosse på Fjelberg Landhandel. Han svingte seg rundt og reserverte plass i havnen, ordnet telt på kaien og bestilte inn alt vi trengte for å gjennomføre helgen. Faren Nils Fosse sto for gjennomgang av kjøkken og festlokale, samt oppkobling av pumpe for tining av rekene i sjøvann.

Videre alle dem som hjelp til med å få dekket bord, salatkutting og påfylling på serveringsbordet på lørdagen. Her var det proffe folk i sving.

Sist men ikke minst, alle deltagerne som sørget for god stemning, men også veldig ryddig lokale. Tomgods, rekeskall og boss ble ryddet og kastet der det skulle. For oss som skulle ta siste rydding og utvask om søndagen, ble jobben mye enklere en fryktet.

Tusen takk:-)

Ikke vanskelig å arrangere treff med slike deltagere.
Det er sikkert og vist.

Takk for helgen.
Kenneth, Johannes og Frode